В тази статия ще откриете най-често задаваните въпроси относно действие, състав и доставка на РОВАТЕН

I. Действие на РОВАТЕН

Какво представляват свободните радикали?

Радикалите, наричани още свободни радикали, представляват атоми, молекули или йони със свободни валентни електрони. Свободните радикали могат да имат положителен, отрицателен или нулев заряд. Радикали се образуват и при разкъсване на слабо полярна ковалентна връзка, при което двата образувани радикала получават по един електрон от разкъсаната химична връзка. С някои изключения, радикалите са силно химически активни и нестабилни, като реагират мигновено с други молекули или радикали. Поради високата им реактивоспособност радикалите се считат за подпомагащи развитието на дегенеративни заболявания и рак. Попаднали в живата клетка те могат да причинят мутации или да увредят ДНК. Поради химическата си нестабилност, всеки свободен радикал лесно се свързва с други съединения. Атакува най-близката молекула и ѝ отнема електрон, като на свой ред самата тя става свободен радикал. Веднъж, след като процесът е започнал, той може да ескалира в трудна за овладяване каскада и да предизвика драматични промени в организма, последвани от многобройни увреждания.

Какво представляват антиоксидантите?

Антиоксидантите са защитни вещества, които подпомагат неутрализирането на вредния ефект от окислителните реакции. Те имат изключително важна роля! Те предоставят свободен електрон на свободните радикали и така здравите клетки биват запазени, без да се разрушава електронната им обвивка. След като свободните радикали осъществят ковалентна връзка с антиоксидантите, те се неутрализират, активността им и реактивоспособността им се намалява, вследствие на което се редуцира негативното им въздействие. Ако поддържаме нивата на антиоксидантите достатъчно високи, повечето свободни радикали могат да бъдат неутрализирани, преди да са нанесли някаква вреда на организма.

Какво е интоксикация?

Интоксикация е патологично състояние на отравяне на организма. Може да се получи от приемането на едно или няколко психотропни лекарства, от консумацията на голяма доза (обикновено) безвредни вещества или при попадането в организма на отрови. Има няколко начина на попадане на тези вещества – чрез вдишване, чрез поглъщане (храна или напитка) и чрез директно инжектиране в кръвта.

Какво е репликация?

Репликация на ДНК се нарича удвояване на молекулите на ДНК при участието на специфични ензими и белтъци. Основен ензим на репликацията е ДНК-полимеразата. Процесът осигурява точно копиране на генетичната информация и предаването и от поколение в поколение. Репликация е и удвояването на хромозомите, в основата на което е репликацията на ДНК.

II. Състав на РОВАТЕН

Какво представлява Дихидрокверцетинът от Сибирска лиственица?

Дихидрокверцетинът попада в групата на биофлавоноидите – антиоксидант с естествен произход. Дихидрокверцетинът се получава от дървото Сибирска лиственица. Естественият биофлавоноид таксифолин, който се съдържа в дихидрокварцетиновия изолат от Сибирска лиственица притежава силни противовъзпалителни и антиалергични свойства. Укрепва и регенерира съединителна тъкан и помага за намаляване на нивата на холестерола. Укрепва кръвоносните съдове и така предпазва от атеросклероза, намалява риска от инсулт и инфаркт и подобрява кръвния поток. Предотвратява образуването на кръвни съсиреци, намалява възпалението на простатата, засилва имунната система, предпазва от вредните въздействия на стомаха и черния дроб. Активира регенеративните процеси на стомашната лигавица и забавя стареенето. Притежава антиканцерогенно действие, предпазва от рак, сърдечносъдови и мозъчни заболявания и намалява вероятността от развитие на диабет.

Какво представлява Клиносорбентът?

Клиносорбентът се добива в Родопите от находища, определяни като най-висококачествените в света. Чрез силното му антиоксидантно действие той се свързва със свободните радикали и ги извежда от тялото. Високо ефективен е и при профилактика и лечение на онкологични заболявания, които често са породени от отделянето на свободни радикали.

Научните изследвания доказват следните благоприятни свойства на минерала върху организма: 
– Мощен антиоксидант
– Отстранява токсините и тежките метали от организма в рамките на 4-6 часа след приема му
– Подобрява киселинно-алкалния баланс 
– Регулира кръвното налягане

Състав на РОВАТЕН – 100% НАТУРАЛЕН

Добавките подходящи ли са за вегани и вегетарианци?

Всички хранителни добавки РОВАТЕН са подходящи за вегетарианци и вегани. За всички добавки са използвани капсули от растителен произход – HPMC (hidroxypropyl methyl cellulose), произведени във Франция.
• Неутрално разтворими за по-бързо и по-постянно разтваряне
• Характеризират се с разпад за около 10-15 мин. независимо от pH.

Продуктите подходящи ли са за бременни или кърмещи жени?

Бременни жени, кърмeщи майки и деца под 18 години се препоръчва задължително да се консултират с личния си лекар или специалист преди да употребяват каквито и да е хранителни добавки.

Описан ли е подробно съставът на хранителните добавки върху опаковката?

На опаковките са описани всички съставки, които са включени в хранителните добавки РОВАТЕН.
Освен информацията на етикета, по-подробно описание на принципа на действие на всеки отделен компонент можете да откриете в продуктовите страници в уебсайта.

РОВАТЕН

Мога ли да комбинирам добавките с предписаните ми лекарства?

Съветваме ви да се консултирате с Вашия лекар преди да комбинирате каквито и да е добавки с лекарствени средства. Можете да откриете пълна информация за състава и принципа на действие на нашите продукти в уебсайта им и на опаковките им.

III Доставка

Колко струва доставката?

Доставката е фиксирана на стойност 4,00лв.

Колко време отнема доставката?

Доставката на хранителни добавки РОВАТЕН отнема между един и три работни дни.

Колко сигурно е пазаруването в платформата? Защитени ли са личните ми данни?

При пазаруване от онлайн магазина е необходимо да предоставите лични данни само и единствено с цел доставка на Вашата поръчка. Вашите лични данни се използват само от упълномощено лице и куриерска фирма “ЕКОНТ” ЕООД. Личните ви данни не се използват за рекламни цели освен в случаите, в които изрично лично сте заявили друго.

От къде може да бъде закупен РОВАТЕН ?

РОВАТЕН може да бъде закупен в аптеките без рецепта или от уебсайта ни – nuevavita.bg

Какви методи за плащане са възможни?

Продуктите на Nueva Vita могат да бъдат закупени чрез наложен платеж при доставка на поръчката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *