Дихидрокверцетин, познат още като таксифолин, е полифенол, принаделжащ в групата на флавоноидите.

Те се срещат навсякъде в природата и се консумират от хората в значителни количества.

Честият прием на полифеноли, какъвто е дихидрокверцетин, е свързан с редуциран риск от хронични заболявания, включително рак, сърдечно-съдови и невро-дегенеративни заболявания. Полифенолните съединения са способни да неутрализират вредните ефекти на свободните радикали.

Дихидрокверцетинът е един от най-обещаващите антиоксиданти. Суровият материал, от който се извлича дихидрокверцетин е Сибирската лиственица, която расте в изобилие.

Антиоксидантната активност на дихидрокверцетина надвишава тази на най-често срещаните антиоксиданти като токоферолите (Витамин Е) и каротеноидите (Витамин А). Също така, той е много по-устойчив на ефектите на оксидиране и светлина.

Ползите, които дихидрокверцетинът носи включват радиационна защита, защита на капиляри и черен дроб. Чрез хващането на свободните радикали, той помага на тялото срещу различни фактори на околната среда. С редовния прием на дихидрокверцетин се поддържа резерва на антиоксиданти в човешкото тяло. Изразходването на тези резерви може да се дължи на небалансирана диета и фактори на околната среда. В резултат, човешкия организъм преживява оксидативен стрес, което може до доведе до различни неразположения и заболявания.

Проучвания са доказали, че прием на дихидрокверцетин ефективно:

Хранителните добавки са допълнителен източник на биоактиви натурални съставки, които иначе могат да липсват от диетата.

Нашата хранителна добавка РОВАТЕН съдържа дихидрокверцетин извлечен от сибирска лиственица и други натурални съставки, които допринасят за благосъстоянието на организма и възстановяването му след химио и лъчетерапия.

Какво казват нашите потребители за РОВАТЕН

Доволна съм!
Скоро очаквам новите резултати от кръвните изследвания. Предните бяха много добри, хемоглобинът беше в норма, както и всичко останало. Чувствам се много енергична и обнадеждена!

Виолета Маринова

Поръчвам Роватен за мой близък, който скоро премина лечение с лъчетерапия. Дълго време след терапията усещаше стомашен дискомфорт и гадене. С него страничните ефекти намаляха и вече отново се храни нормално.

Ивелина Дончева

За съпругът ми, който е на химиотерапия, приема добавката в промеждутъка, когато не е на химиотерапия. Няма гадене и повръщане, приема лечението добре, мускулната слабост в краката е намаляла, откакто приема добавката.

Ваня Райкова
За да научите повече за РОВАТЕН кликнете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *