Анемията се обуславя с необичайно ниски нива на червени кръвни клетки.

Тя се получава, когато тялото не произвежда достатъчно кръвни клетки, губи кръв или тялото разрушава въпросните клетки.

Анемия при хора страдащи от рак е често срещано явление. Особено при хората, които преминават през химиотерапия. Повечето се чувстват уморени и слаби. При наличието на тези симптоми, справянето с физическите и емоционалните аспекти на терапията може да се окаже по-трудно, но не невъзможно!

Относно червените кръвни клетки

Те съдържат хемоглобин. Той е протеин, който пренася кислород до всички части на тялото. Когато нивата на тези клетки са твърде ниски, тялото не получава достатъчно кислород, като в резултат на това, не може да работи както трябва.

червени кръвни клетки

Червените кръвни клетки се произвеждат от костната тъкан, която е мека, гъбеста тъкан, намираща се в големите кости в тялото. Хормон, наречен еритропетин, казва на тялото кога да започне да произвежда тези клетки. Самият хормон се синтезира от бъбреците, следователно увреждане на костната тъкан или на бъбреците, може да доведе до анемия.

Симптоми на анемия

Справянето със симптомите е важна част при справянето с рака.
Хора с анемия могат да имат следните симптоми:

Причини за поява на анемия

РОВАТЕН успешно се справя със симптомите възникващи при лечение с химио и лъчетерапия. Бори се с отпадналостта и липсата на апетит с помощта на активните си натурални съставки, осигуряващи голяма доза антиоксиданти, които се борят със свободните радикали в организма.

ROVATEN стимулира костния мозък и образува повече червени кръвни клетки (еритроцити) и хемоглобин, като редуцира риска от възникване на анемия.

Диагностициране на анемия

Лекарите използват кръвен тест. Нарича се пълна кръвна картина. Резултатите от него показват броя на кръвните клетки. Техният брой се отмерва по няколко начина. Най-често използваните начини са измерване на хемоглобин и хематокрит. Хематокритът е процента червени кръвни клетки съдържащи се в кръвта.

На хора със специфични видове рак или такива, които вече са подложени на терапия, се правят чести кръвни тестове. Те се правят, за да се открие навреме анемия или други проблеми свързани с ккръвта.

Ако резултатите за анемия са положителни е вероятно да се направят още тестове, за да се уточни кое точно я е причинило.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *