Лъчетерапията като лечение на онкологични заболявания

Лъчетерапията е един от най-често използваните методи за унищожаване на туморни огнища с малко влияние върху клетките и тъканите, които са в близост. Лечението се прилага при различни видове тумори, като може да е самостоятелно или комбинирано. Може да се включи в допълнение на терапията след хирургична намеса с цел минимизиране на вероятността за повторно образуване. Често се среща лечение с лъчетерапия комбинирано с химиотерапия, имунотерапия или хормонална терапия.

Как действа на раковите клетки?

Раковите клетки се подлагат на йонизиращо увреждане директно или индиректно и се стопира клетъчния цикъл, чрез който клетката расте. Лъчетерапията може да е само външна, като се използва облъчване, или вътрешна, при която в тялото се въведат радиоактивни импланти. И при двата вида се наблюдава йонизация на молекулите, в следствие на поглъщането на йонизиращи лъчи и образуването на свободни електрони и радикали.

Всички клетки и тъкани, които са в близост до облъчваното място образуват продукти на йонизацията – свободни радикали. Те могат да имат положителен или отрицателен заряд и са силно реактивоспособни. Процесите на реакция на здравите клетки от радиацията могат да се проявяват дълго време.

Странични ефекти: 

Провеждането на лечение с лъчетерапия не е болезнено, но е съпътствано от проява на различни странични ефекти. Понякога могат да изчезват в рамките на няколко седмици, понякога месеци, дори години, като това е строго индивидуално. Влияние оказва продължителността на лечението и големината на мястото, което бива третирано. След лечението могат да настъпят някои от следните странични ефекти:

Как да намалим страничните ефекти от лъчетерапията

Интензитетът на страничните ефекти може да се понижи чрез прием на антиоксиданти, които да деактивират свободните радикали. Известно е, че минералът Клиноптилолит КЛС-Pb/Cd има висока степен на йонен обмен, чрез който приема йоните на други вещества, улавя ги върху порестата си структура и ги отвежда.

Той е мощен адсорбент и силен антиоксидант. Когато минералът е поставен в течна среда /каквато е средата в организма/, той елиминира вредните вещества, включително и радиоактивните елементи. Комбиниран с други антиоксиданти, увеличава неколкократно ефективността си.

ROVATEN е изцяло натурална хранителна добавка, която съдържа Клиноптилолит КЛС-Pb/Cd и антиоксидантен комплекс, изграден от Джинджифил, Куркума, Чесън, Зелен чай и изключително ефективния Дихидрокверцетин от Сибирска лиственица. 

Комплексът е старателно подбран, така че да се посигнат най-добри синергични свойства за всеки от антиоксидантите и да се постигне благоприятно въздействие на организма след провеждане на лъчетерапия с це намаляване на страничните ефекти.

роватен за намаляне на страничните ефекти от лъчетерапията

 Клиносорбент КЛС-PB/CD е известен още като „Зеолит“. Минералът придобива особена популярност заради свойството му да пречиства вода, течности и силната му детоксикираща способност. Той улавя тежките метали, радионуклидите и облекчава страничните ефекти от терапията, като позволява значително по-бързо възстановяване.

 Джинджифил – източник на метилсулфонилметан (MSM) или диметилсулфон, като проявява противовъзпалителен ефект, редуцира мускулните болки, подпомага случаи на диспепсия и лошо храносмилане, помага при колики, гадене и повръщане. 

Куркума – Куркуминът е известен СОХ-2 инхибитор, който подобрявя състоянието при сърдечно-съдови заболявания, поддържа нивото на холестерола, облекчава състоянията на когнитивна отпадналост, оптимизира нивата на инсулина.

Чесън – Природен източниксъставна част на ензима, предпазващ клетъчните структури от окислител на селен, който действа антивирусно и антисептично действие. Включва се като ни увреждания. Селенът е мощен антиоксидант, засилва имунната система на организма, неутрализира свободните радикали.

Зелен чай – съдържа катехин и кoензим Q10. Благодарение на тях предотвратява стареенето на клетъчните мембрани, намалява вредното въздействие на свободните радикали, увеличава нивата на мозъчния норепинефрин (норадреналин), подобрява състоянието на чревната микрофлора и очите, предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи на Слънцето.

Дихидрокверцетин от Сибирска лиственица – съдържа естествения биофлавоноид Таксифолин, който укрепва и регенерира съединителна тъкан, подобрява кръвния поток, предотвратява образуването на кръвни съсиреци, засилва имунната система, активира регенеративните процеси на стомашната лигавица.

Установено е, че дихидрокверцетиновия изолат от Сибирска лиственица (Larix sibirica L.):

– подобрява защитните свойства на кожата и отстранява акне-формираните от акне обриви;
– намалява неблагоприятните ефекти от химиотерапия и лъчетерапия;
– инхибира синтеза на хидроксилови радикали и поддържа способността на организма да се възстановява след излагане на токсични и радиоактивни елементи;

Прочетете повече за ROVATEN ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *