Какво са хранителни добавки?

Що се отнася до хранителни добавки, има много възможности за избор. Ако някога сте минавали покрай пътеката с витамини в местните магазини, може би сте забелязали колко различни видове витамини и добавки се предлагат на пазара.

Хранителните добавки са различни витамини, минерали, билки и аминокиселини, които могат да се ядат или пият. Добавките се предлагат във всякакви форми и размери, като например:

Хората приемат добавки по различни причини. Основната функция на хранителните добавки е да правят точно това, което подсказва името – да допълват съществуваща диета. Витамините и минералните таблетки не са предназначени да заемат мястото на здравословна и питателна диета.

Като се има предвид това, приемането на правилните добавки с питателна и добре закръглена диета може да осигури множество допълнителни ползи за здравето.

Например, добавките могат да запълнят хранителните пропуски в диетата ви и дори могат да помогнат на организма да предотврати и подпомогне лечението на някои видове заболявания, включително рак.

Рака и хранителните добавки

Що се отнася до рак от всякакъв вид, важно е да осъзнаете, че никоя хранителна добавка не може напълно да лекува, излекува или предотврати рака. Има обаче някои добавки, които потенциално могат да помогнат за предотвратяване на рак или да подпомогнат възстановяването.

Хранителната добавка РОВАТЕН съдържа екстаркти от зелен чай, джинджифил, куркума, чесън на прах, както и дихидрокверцетин и клиносорбент, съставляващ 50% от състава на една капсула. Ползите на РОВАТЕН включват:

хранителни добавки против рак - състав на Роватен

Въпреки че много витамини и минерали могат да бъдат от полза за вашето общо здраве, има голям пазар на нерегламентирани добавки, които може да не осигурят допълнителна полза за вашето здраве. Някои добавки дори имат потенциал да повлияят негативно на лечението на рака. Това е така, защото някои от тях могат да противодействат на лекарства или медицински терапии.

Ако мислите да допълните диетата си с витамини против рак, винаги първо говорете с Вашия лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *