Шотове от джинджифил се използват  от древни времена за предотвратяване на различни неразположения на организма.

Какво са шотове от джинджифил?

Шотове от джинджифил са напитки съдържащи  концентрирани количества джинджифил (Zingiber officinale). Твърди се, че предпазват от настинки и подсилват имунната система.

Съставките могат да варират в различните рецепти за такъв вид имуностимулиращи шотове. Някои съдържат само прясноизцеден сок от джинджифил, в други има също лимонов сок, портокалов сок, куркума, черен пипер, червен пипеп, мед и други.

Можете много лесно да си направите вкъщи, използвайки сокоизстисквачка или пък добавяйки настърган джинджифил към някакъв цитрусов сок. Можете да добавите парченца джинджифил и други съставки в блендер.

Поради високата концентрация на джинджифила, шотовете, приготвени от него могат да бъдат люти и не толкова приятни за консумация. Въпреки това се правят в малки количества, които могат да бъдат изпити на една-две глътки.

Потенциални ползи от шотове от джинджифил:

Различни тестове и опити с животни показват, че  екстракта от джинджифил редуцира възпаленията при състояния като ревматоиден артрит, възпалено черво, астма и някои видове рак.

Джинджифила е често използван при лечение на стомашни проблеми като подуване на корема и лошо храносмилане. Използва се също при гадене, особено от бременни жени, които търсят натурален и ефективен начин за справяне с него.

Повишавайки приема на храни и напитки богати на антиоксиданти, като шотове от джинджифил, можете да поддържате имунната си система здрава, особено в сезона на настинките. Джинджифила има също антивирусни и антибактериални свойства.

Други ползи:

РОВАТЕН съдържа концентрирано количесто джинджифил под формата на екстракт, който комбиниран с други активни съставки, подсилва имунната система и помага за по-лекото преминаване през химио и лъчетерапия.

рецепти за шотове от джинджифил

Можете да приготвяте домашни шотове от джинджифил всяка сутрин за мощен старт на деня, както и за поддържане и подсилване на имунната ви система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *