Препоръчително е да се храните леко в деня на химиотерапията. При химиотерапия, яденето на малки порции бавно и на всеки няколко часа изглежда работи най-добре. Избягвайте да пропускате хранения през тези дни и да ядете мазни или пикантни храни.

Какво да се консумира преди и при химиотерапия?

Леките, меки храни изглежда работят най-добре. Някои , които можете да изберете:

По време на химиотерапията вземете със себе си малка лека закуска. Можете да опитате горепосочените храни, както и да приемате сокове с ниска киселинност (ябълкови, гроздови и плодови нектари), течни кисели млека, плодове като банани и крекери. Носете бутилка вода и я напълнете с любимата си напитка, най-добре вода. Избягвайте кисели храни, които могат да дразнят храносмилателния ви тракт.

Какво да се консумира след химиотерапия и през следващите няколко дни?

Между химиотерапиите е добре да се приемат хранителни добавки на растителна основа, които са изцяло натурални и безвредни.

Такава хранителна добавка е РОВАТЕН, който се бори със свободните радикали, отделящи се след интоксикирането при химиотерапия. Още за РОВАТЕН и как помага на организма да премине по-лесно през химиотерапии и лъчетарапии, можете да прочетете ТУК.

Добрата храна при химиотерапия прави изключително много за по-доброто понасяне на терапиите. Хранете се с бавно, с мисъл и бъдете в настоящия момент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *