Какво представляват АНТИОКСИДАНТИТЕ?

Антиоксидантите са защитни вещества, които подпомагат неутрализирането на вредния ефект от окислителните реакции. Те имат изключително важна роля. Те предоставят свободен електрон на свободните радикали и така здравите клетки биват запазени, без да се разрушава електронната им обвивка. След като свободните радикали осъществят ковалентна връзка с антиоксидантите, те се неутрализират, активността им и реактивоспособността им се намалява, вследствие на което се редуцира негативното им въздействие. Ако поддържаме нивата на антиоксидантите достатъчно високи, повечето свободни радикали могат да бъдат неутрализирани, преди да са нанесли някаква вреда на организма.

Какво представляват СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ?

Радикалите, наричани още свободни радикали, представляват атоми, молекули или йони със свободни валентни електрони. Свободните радикали могат да имат положителен, отрицателен или нулев заряд. Радикали се образуват и при разкъсване на слабо полярна ковалентна връзка, при което двата образувани радикала получават по един електрон от разкъсаната химична връзка. С някои изключения, радикалите са силно химически активни и нестабилни, като реагират мигновено с други молекули или радикали. Поради високата им реактивоспособност радикалите се считат за подпомагащи развитието на дегенеративни заболявания и рак. Попаднали в живата клетка те могат да причинят мутации или да увредят ДНК. Поради химическата си нестабилност, всеки свободен радикал лесно се свързва с други съединения. Атакува най-близката молекула и ѝ отнема електрон, като на свой ред самата тя става свободен радикал. Веднъж, след като процесът е започнал, той може да ескалира в трудна за овладяване каскада и да предизвика драматични промени в организма, последвани от многобройни увреждания.

Какво е ИНТОКСИКАЦИЯ?

Интоксикация е патологично състояние на отравяне на организма. Може да се получи от приемането на едно или няколко психотропни лекарства, от консумацията на голяма доза (обикновено) безвредни вещества или при попадането в организма на отрови. Има няколко начина на попадане на тези вещества – чрез вдишване, чрез поглъщане (храна или напитка) и чрез директно инжектиране в кръвта.

Какво е ДЕТОКСИКАЦИЯ?

Детоксикацията e процес, при който човек съзнателно прави промени в начина си на живот. Целта е извеждане на всички вредни вещества, които могат да причинят дисбаланс в здравословното състояние. Детоксикацията е най-ефективна, когато променим ежедневните си навици – хранителен режим, физическа активност, прием на хранителни добавки, увеличаване на приеманите течности, въздържане от вредни навици.

Какво е РЕПЛИКАЦИЯ?

Репликация на ДНК се нарича удвояване на молекулите на ДНК при участието на специфични ензими и белтъци. Основен ензим на репликацията е ДНК-полимеразата. Процесът осигурява точно копиране на генетичната информация и предаването и от поколение в поколение. Репликация е и удвояването на хромозомите, в основата на което е репликацията на ДНК.

Какво представлява ДИХИДРОКВЕРЦЕТИНЪТ от Сибирска лиственица?

Дихидрокверцетинът попада в групата на биофлавоноидите – антиоксидант с естествен произход. Дихидрокверцетинът се получава от дървото Сибирска лиственица. Естественият биофлавоноид таксифолин, който се съдържа в дихидрокварцетиновия изолат от Сибирска лиственица притежава силни противовъзпалителни и антиалергични свойства. Укрепва и регенерира съединителна тъкан и помага за намаляване на нивата на холестерола. Укрепва кръвоносните съдове и така предпазва от атеросклероза, намалява риска от инсулт и инфаркт и подобрява кръвния поток. Предотвратява образуването на кръвни съсиреци, намалява възпалението на простатата, засилва имунната система, предпазва от вредните въздействия на стомаха и черния дроб. Активира регенеративните процеси на стомашната лигавица и забавя стареенето. Притежава антиканцерогенно действие, предпазва от рак, сърдечносъдови и мозъчни заболявания и намалява вероятността от развитие на диабет.

Какво представлява КЛИНОСОРБЕНТЪТ?

Клиносорбентът се добива в Родопите от находища, определяни като най-висококачествените в света. Чрез силното му антиоксидантно действие той се свързва със свободните радикали и ги извежда от тялото. Високо ефективен е и при профилактика и лечение на онкологични заболявания, които често са породени от отделянето на свободни радикали.

Научните изследвания доказват следните благоприятни свойства на минерала върху организма: 
– Мощен антиоксидант
– Отстранява токсините и тежките метали от организма в рамките на 4-6 часа след приема му
– Подобрява киселинно-алкалния баланс 
– Регулира кръвното налягане
– Нормализира нивата на глюкоза при диабетици – Спомага за бързото мускулно възстановяване при спортисти 
– Намалява апетита и елиминира наднорменото тегло
  

Какво е АПОПТОЗА?

Апоптозата представлява процес на програмирана клетъчна смърт. За да се развие раково заболяване, е необходимо да се натрупат достатъчно мутации, които да позволят на увредената (ракова) клетка да избяга от контролните механизми, да блокира апоптозата и да започне да се дели безконтролно. Броят на раковите клетки бързо се увеличава и се формира първично туморно (раково) огнище, от което единични клетки могат да се откъснат и да попанат в лимфата и кръвта. Откъсналите се клетки формират нови туморни огнища, нарачени метастази, в различни отдалечени органи. Дъщерните ракови клетки обикновено са по-агресивни към околните тъкани и бързо развиват резистентност (устойчивост) към химио- и лъчелечение. Апоптозата се счита за жизненоважен компонент на различни процеси, включващи нормалната реорганизация на клетките, правилно функциониране на имунната система и химически индуцирана клетъчна смърт. Неподходящата апоптоза (твърде малко или твърде много) е фактор в много човешки състояния, включително невродегенеративни заболявания, исхемични увреждания, автоимунни разстройства и много видове рак. Способността да се модулира животът или смъртта на една клетка се признава за нейния огромен терапевтичен потенциал.

Какво е МИТОЗА?

Митозата е процес на равномерно разпределение на генетичния материал на майчината клетка в две дъщерни клетки. В резултат от митозата от една майчина клетка се получават две дъщерни с еднакъв брой хромозоми, равен на броя на хромозомите в майчината клетка.

Преди да започне същинското делене, във всяка клетка протичат процеси на подготовка, които се наричат интерфераза. Интерфазата включва:

  1. Увеличаване на клетъчната маса чрез усилен синтез на белтъци.
  2. Репликация на ДНК.
  3. Натрупване на енергия.

В края на интерфазата всички синтезни процеси спират. Клетката започва да се дели.

Какво е ЙОНООБМЕН?

Йонният обмен е обмен на йони в разтвори на електролити (хомогенен йонен обмен) или между йоните от разтвора и йоните, които са на повърхността на твърда фаза.

Какво е ДЕКОНТАМИНАЦИЯ?

Деконтаминацията представлява обеззаразяване, обезвреждане, премахване на заразния агент или замърсител посредством различни методи. Деконтаминацията е събирателно понятие за различни методи – физични, химични, биологични и др. с една и съща цел – прочистване от микрочастици и микроорганизми.

Какво е СОРБЦИЯ?

Сорбция е поглъщането от твърдо тяло или течност на вещества (газове, пари и разтвори) от околната среда. Поглъщащото тяло се нарича сорбент, а поглъщаното – сорбат. Сорбцията бива адсорбция и абсорбция.
Адсорбция е процес на задържане на частици на дадено вещество (наречено адсорбат) върху повърхността на друго вещество (адсорбент); например мoлекули на газ върху повърхността на твърдо тяло. Задържането на частиците се дължи на сили на Ван-дер-Ваалс.
Абсорбция се нарича поглъщането на течност или газ от целия обем на твърдо тяло или течност (абсорбенти).

Къде могат да се закупят продуктите на Nueva Vita?

Продуктите на Nueva Vita могат да бъдат закупени в аптеките без рецепта или в онлайн магазина: nuevavita.bg

Какви методи за плащане са възможни?

Продуктите на Nueva Vita могат да бъдат закупени чрез наложен платеж при доставка на поръчката.

Колко струва доставката?

Доставката е фиксирана на стойност 4,00лв. Доставката над 200,00лв. е безплатна.

Колко време отнема доставката?

Доставката на хранителни добавки Nueva Vita отнема между един и три работни дни.

Колко сигурно е пазаруването в платформата Nueva Vita? Защитени ли са личните ми данни?

При пазаруване от платформата Nueva Vita е необходимо да предоставите лични данни с цел доставка на Вашата поръчка. Вашите лични данни се използват само от упълномощено лице и куриерска фирма “ЕКОНТ” ЕООД. Личните ви данни се използват за рекламни цели и рекламни съобщения, само в случаите, когато изрично сте заявили друго.

Продуктите подходящи ли са за бременни и кърмещи жени?

Бременни жени, кърмeщи майки и деца под 18 години се препоръчва задължително да се консултират с личния си лекар или специалист преди да употребяват каквито и да е хранителни добавки.

Мога ли да комбинирам добавките с предписаните ми лекарства?

Винаги се консултирайте с Вашия лекар преди да комбинирате каквито и да е добавки с лекарствени средства. Можете да откриете пълна информация за състава и принципа на действие на нашите продукти в уебсайта им и на опаковките им.

Описан ли е подробно съставът на хранителните добавки върху опаковката?

На опаковките са описани всички съставки, които са включени в хранителните добавки Nueva Vita. Освен информацията на етикета, по-подробно описание на принципа на действие на всеки отделен компонент можете да откриете в продуктовите страници в уебсайта.

Има ли добавки, подходящи за вегани и вегетарианци?

Всички хранителни добавки Nueva Vita са подходящи за вегетарианци и вегани. За всички добавки са използвани капсули от растителен произход – HPMC (hidroxypropyl methyl cellulose), произведени във Франция.